nieuws

Zakendoen in het buitenland: maak gebruik van de SIB voucher voor coaching!

Share
De Nederlandse overheid stimuleert internationaal ondernemerschap. Dit gebeurt vanuit het Ministerie van Economische Zaken – Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met het programma Starters International Business. Dit programma is bestemd voor in Nederland gevestigde ondernemers die de stap naar het buitenland willen maken. Via de SIB-voucher kan een beroep worden gedaan op een gesubsidieerd coachingstraject ter waarde van euro 2400,-.

Antje Melissen en Han van der Zwan, beiden en geregistreerd SIB-coach en ondernemer, hebben in de afgelopen jaren tientallen coaching trajecten in o.a. de zakelijke dienstverlening, de creatieve sector, ICT, serious gaming, agrifood en duurzame economie uitgevoerd in samenwerking met RVO.

Antje Nelissen
Han van der Zwan

Hoe werkt het?

Over een periode van maximaal 12 weken wordt via een aantal coaching gesprekken in samenspraak door de ondernemer een pragmatisch actieplan opgesteld. In dit plan worden kansrijke landen, marktpotentie, doelgroepen, handelspartners, relevant aanbod, prijs en acties gedefinieerd en vastgelegd. De gesprekken vinden plaats op uw kantoor of bedrijf.

Ervaringen met de SIB-vouchers

Tientallen ondernemers hebben de afgelopen jaren gebruik gemaakt van dit coaching traject in sectoren als tuinbouw, agrifood, internationale handel, ICT, industriële automatisering, proces industrie, onderwijs & educatie, transport & logistiek, water, energie en de creatieve sector. Enkele reacties op de coaching:

Mariette Wolbert (Mariette Wolbert Textiles; werkt samen met Mik en Inge Bečka in BWB – Bečka-Wolbert-Bečka. Met Koninklijke Tichelaar Makkum produceren zij de Ridge Tile) over de coaching:

“Wat ik tijdens de sessies heb geleerd is bewust te worden waarvoor ons bedrijf en merk staan. Daardoor wordt de focus, waar je naar toe wilt, duidelijker. Antje en Han hebben ruime ervaring en een buitenlands netwerk. Deze kennis wordt van harte gedeeld, aan de hand van de vragen van de deelnemer. Ik vond het een luxe om te werken met zulke betrokken, enthousiaste mensen.

Concreet: Inge & Mik Bečka en ik zijn, op advies van Antje en Han, als Bečka-Wolbert-Bečka voor de tweede keer naar Milaan gegaan tijdens de Salone. Hierdoor zijn de contacten die we verleden jaar hebben opgedaan verstevigd en zijn er weer nieuwe contacten opgedaan. De aanpak was gestructureerd. Voor een eindconclusie is het nu nog te vroeg maar het zou mij verbazen als hier niet de nodige opdrachten uit voortkomen.”

Speciaal voor ondernemers in Turkije heeft MANZ Legal, in samenwerking met Coney Tax Experts de website HollandaHukuku.com ontwikkeld. Op deze website wordt in het Turks uitgelegd hoe de Nederlandse juridische en fiscale systemen werken.

Over de coaching:

‘Antje en Han hebben een brede ervaring als het gaat om zaken doen met buitenlandse partijen. Vanuit die ervaring kunnen ze Nederlandse ondernemers op een laagdrempelige wijze de goede kant op sturen; de grens over. Hun passie voor de internationale betrekkingen werkt aanstekelijk.’

Ellis in Wonderland is actief in serious gaming. De afgelopen jaren richtte Ellis Bartolomeus – met succes – haar pijlen op India. Ellis Bartolomeus over haar organisatie:

“I am Ellis in Wonderland, with my experience of designing interaction and play over 20 years, I now advise companies who need a game and companies who make games so I can help more people play more and better games. I am involved in academic and personal research on the topic of the value of play.”

Over de coaching:

I wish to thank Antje and Han, they helped me looking in a mirror and reflect on the things I professionally wish and hope for but also the things I could do and should do in a more realistic perspective then I was able to create on my own.

LabForRent, over de grens actief in Belgie, is de efficiëntste online marktplaats voor labruimte, apparatuur en kennis. Voor het management van LabForRent tekenen Dr Maarten B.M. van Dongen en Ir Arthur Tutein Nolthenius.

Over de coaching:

‘Goed voorbereid en helder advies en immer levendig overleg: samen kom je verder.’
Wilt u weten of u voor een coaching traject in aanmerking komt?

Neem dan contact op:
Han van der Zwan (06 1906 3496), han.vanderzwan@4days-international.com, of
Antje Melissen (06 2601 0716), antje.melissen@4days-international.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *