nieuws

Geef mensen met dementie respect, autonomie en passende bezigheden

Het-Gastenhuis-Teteringen
Share
Innovatie in de Zorg: Verbeter de kwaliteit van leven voor mensen met dementie: ‘sluit mensen met dementie niet op, maar geef hen respect, autonomie en passende bezigheden, daardoor vertraag je het dementerings proces en zijn mensen gelukkiger’
In de reeks van interviews met MKB-ondernemers dit keer een inspirerend interview met Annemieke Bambach, initiatiefnemer en directeur van het Gastenhuis, een kleinschalige zorgformule voor mensen met dementie.

Annemieke, waarom ben je 5 jaar geleden met het Gastenhuis, een kleinschalige zorgformule voor mensen met dementie, gestart?

“Voedingsbronnen zijn mijn eerdere werkervaringen als adviseur bij Twijnstra & Gudde voor het bedenken van zorgformules, als sectormanager Zorg bij ABN AMRO en later als algemeen directeur van de vooruitstrevende huizen van dementie De Drie Notenbomen, De Thomashuizen en de Herbergier.

En ook niet in de laatste plaats vanwege mijn eigen moeder die dementie had. Zij heeft in 2012/2013 met veel genoegen in de Herbergier gewoond. Toen zij overleed, dacht ik dit was goed, maar het kan nog veel beter. Denk hierbij aan:

  • betere communicatie tussen huis, patiënt en familieleden;
  • het organiseren van specialistische medische zorg er omheen;
  • het geven van op maat aandacht en activiteiten voor de bewoners.

Vanuit die optiek heb ik, samen met mijn zakelijk partner Clasien Schakenraad, een business plan geschreven voor een zorgformule voor mensen met dementie voor 50 locaties.”

Hoe het je dit verder aangepakt?

“Met het Business plan hebben we investeerders geïnteresseerd om in te stappen. Gelukkig had ik de werkervaringen vanuit de bank, consultancy en zorgpraktijk om dit te kunnen doen. Daarom zijn we niet met één huis gestart, maar hebben meteen een plan gemaakt met een zorgformule voor 50 locaties. Op die manier hebben we een goede vastgoedpartij aan ons weten te binden: Amvest. Daarnaast heeft ook NPM Capital, ons geholpen de start te maken door de aanloopkosten te financieren. Bovendien hebben wij als ondernemers ook eigen geld geïnvesteerd.

Wij hebben diverse gemeenten aangeschreven voor het werven van locaties. Daar werd zeer positief op gereageerd. Voor de geïnteresseerde gemeenten hebben we het concept nader uitgewerkt en de inrichting van de organisatie vormgegeven. In 2016 ging ons eerste huis in Dordrecht open. Een kleinschalig huis met 20/25 medewerkers en ruimte voor 22 mensen met dementie, waarvan twee kamers met ruimte voor inwoning van de partner.

Daarna volgden in 2017 drie locaties te weten Vleuten, Teteringen en Druten. Leusden is geopend in 2018 en recentelijk Warmond en Vlijmen. Dit jaar volgen er nog drie:
Roden (bij Groningen), Oosterbeek (bij Arnhem) en Goes in Zeeland.

Tegen welke uitdagingen loop je aan?

Dat is in ieder geval niet het werven van personeel. Wij hebben tussen de 150 tot 200 sollicitanten per vestiging, waarvan we er 20 tot 25 kunnen plaatsen. De zorgmedewerkers zijn erg gecharmeerd van het kleinschalige concept en de zorg op maat. De hoge kwaliteit van zorg en de aandacht die zij aan de cliënt kunnen geven, geeft veel bevrediging.

Waar we echt tegen aanlopen zijn:

  • de regels in de zorg. Er zouden veel regels geschrapt worden, maar in de praktijk blijkt dat er juist veel regels zijn bijgekomen. Waar je niet allemaal verantwoording over dient af te leggen, en wat doen ze met die informatie? Vraag Is of dat nu allemaal wel echt nodig is om alle informatie jaarlijks aan het zorginstituut aan te leveren, terwijl het onduidelijk is wat er mee gebeurd.
  • We zien dat de bouwwereld ontploft. Aannemers hebben het megadruk en de bouwkosten zijn met 10% gestegen. We zien ook concurrentie komen uit de vastgoedmarkt zelf, vooral voor het hogere segment. Wij willen dat de bouw betaalbaar blijft, omdat wij ons op het middensegment richten. Wij willen dat er juist meer geld en tijd overblijft voor de zorg.
  • De wachtlijsten, waardoor we veel mensen moeten teleurstellen. De vraag is namelijk erg groot en zal in de toekomst alleen nog maar toenemen gezien de vergrijzing.

Waar sta je nu en welke resultaten zie je met Het Gastenhuis?

“Op dit moment hebben we 8 operationele locaties waar de bewoners en medewerkers zeer tevreden zijn. Wij bieden de mensen met dementie veel respect, autonomie en bezigheden op maat. Bij ons tref je geen gesloten afdelingen aan, omdat we daar niet in geloven. Veel bewegen, goede voeding en veel naar buiten is ons motto. Kijken wat mensen nog kunnen en willen en daarop inspelen.

Zo hebben we een bewoner die dol is op schaken is en zelf nog schaaklessen geeft. Ook komt er een oppasmoeder met 6 kleuters langs voor de opa’s en oma’s in het huis. En zijn er bewoners die gaan lopen met mensen van een taalclub. Zo helpen zij mensen
al lopende met het leren van de Nederlandse taal. Op maat activiteiten aanbieden in plaats van iedereen over een kam scheren.

De beeldvorming over mensen met dementie is vaak nog zo negatief, terwijl wij met Het Gastenhuis zien en ervaren dat men juist nog zo veel kan bijdragen. Hiermee vergroot je het zelfvertrouwen en geef je het gevoel dat de mensen de regie over hun
leven houden. Uiteraard kan je het ziektebeeld niet wegnemen, maar je kunt het dementeringsproces wel vertragen en de kwaliteit van leven beter maken.”

Wat zijn je toekomstverwachtingen en wat wil je bereiken?

“In ieder geval ons plan van 50 locaties zien te realiseren. We hebben naast kleine en middelgrote gemeenten nu ook gesprekken met zorginstellingen in de grote steden als Amsterdam en Den Haag om onze zorgformule toe te passen in al bestaande inrichtingen voor mensen met dementie.

Bovendien zou ik heel graag willen bijdragen aan het leveren van onderzoek over dementie op grond van onze ervaringen in de praktijk. Ik nodig hierbij wetenschappers van universiteiten en patiëntenverenigingen uit om dit samen met ons te realiseren.”

Annemieke, nog heel veel succes bij het verder realiseren van jullie plannen. Check alle informatie op www.hetgastenhuis.nl

Annemieke Bambach

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *