Share
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop ‘Zakendoen in het Buitenland’

29 september 2016 - 14:00 - 17:00

Workshop 'Zakendoen in het buitenland'
Share

Workshop Zakendoen in het Buitenland: als u uw producten of diensten succesvol wilt exporteren!

Zaken doen in het buitenland is te vergelijken met het verkennen van een nieuwe wereld. Goede raad en advies is van belang voor succesvol ondernemen en exporteren naar een ander land. Tijdens de workshop 'Zaken doen in het buitenland'  gaat u een uitgedacht exportplan opstellen.

De zaken gaan goed

De zaken gaan goed in Nederland en u overweegt om uw product of dienst naar het buitenland te exporteren. Naar welk land kunt u dat het beste doen en waarom? Met welke wet- en regelgeving krijgt u te maken in het buitenland? Hoe kunt u de markt goed in kaart brengen en hoe legt u zakelijke contacten? Zakendoen in het buitenland vergt een gefundeerd exportplan met een goede strategie. Aan de orde komt:

groen_vinkje_20het doel van exporteren en alternatieven

groen_vinkje_20export als een bewuste keuze

groen_vinkje_20starten met exporteren vereist investeringen

groen_vinkje_20export intern reorganiseren naar mensen en middelen

 

Exportplan

Het toekomstige exportplan is gebaseerd op realistische feiten. Vragen die aan de orde komen zijn: hoe maakt u de organisatiestructuur geschikt voor export? Hoe gaat u binnen de onderneming voldoende kennis, tijd en aandacht, oftewel 'know how' beschikbaar stellen om het exportproces op te zetten en te begeleiden?

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de buitenlandse markten om deze te bewerken. Het verkooppersoneel heeft bijvoorbeeld talenkennis nodig en is bereid om te reizen. Zonder een goede verkoopstrategie zal de export mogelijk mislukken. Ook administratieve en logistieke afdelingen hebben aanpassingen nodig om aan de eisen die export stelt te kunnen voldoen.

De financiële situatie van de onderneming en de geschiktheid van het product voor export komen aan de orde. Is er op de buitenlandse markt behoefte aan het product of dienst? Wellicht is het bijvoorbeeld beter het product aan te passen aan de eisen van de toekomstige buitenlandse afnemers.

 

Docenten

Deze workshop wordt gegeven door twee ervaren ondernemers en vakexperts die zelf dagelijks het zakendoen in het buitenland praktiseren.

Antje Melissen is internationale ondernemer en oprichter van TAODB gericht op zakelijke samenwerkingen tussen Italië en Nederland.

Han van der Zwan is “Go To Market Professional” en heeft een ruime werkervaring. Zo is hij oprichter en zelfstandig managementconsultant bij Comnium BV en medeoprichter van 4Days for Europe: ontwikkelaar van programma’s met een duidelijk gedefinieerde internationale reikwijdte.

225,00Inschrijven

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

225,00Inschrijven

Bekijk onze brochure

Gegevens

Datum:
29 september 2016
Tijd:
14:00 - 17:00

Organisator

MKB Forum
E-mail:
info@mkbforumenzo.nl
Website:
https://mkbforumenzo.nl/

Locatie

AmsterdamConnected
Paasheuvelweg 25
Amsterdam ZO,1105 BPNederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)20 205 11 60
Website:
http://www.amsterdamconnected.nl/nl/