Share
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass: Succesvol Merkpositioneren

28 november 2019 - 09:00 - 17:30

Share

Masterclass spreker Marcel Aalders is in de vorige editie beoordeeld met een 8,5!

In de meeste branches, of het nu retail of zakelijke dienstverlening is, komen bedrijven in hun positionering niet verder dan een weinig inspirerend en inside-out rijtje diensten en producten. Dat levert vaak een anonieme merkpositionering op die sterk functioneel van aard is en weinig effect sorteert. De kernvraag ‘welke centrale emotionele betekenis claimt het merk’ blijft meestal onbeantwoord.

Bijna wekelijks vallen er bedrijven om: retailers, dienstverleners, adviesbureaus, noem maar op. In steeds meer markten ontdekken bedrijven te laat dat een stuck in the middle-positie die zo vertrouwd en veilig leek, het einde van hun onderneming betekent. Scherp kiezen was blijkbaar niet hun ding… Om te ontsnappen aan die neerwaartse spiraal concurreren merken veelal nog meer op prijs, maar dat is een doodlopende weg en geen duurzame oplossing. Er kan er immers maar één de goedkoopste zijn.

Daar waar producten en prijzen steeds meer op elkaar lijken en de aloude ‘P’ van Plaats in veel sectoren is overgenomen door online, resteren er nog drie knoppen waaraan bedrijven kunnen draaien: merkbeleving, productinnovatie en excellente dienstverlening.

Mooie woorden, maar hoe breng je dat in praktijk?

WAT LEVERT DE MASTERCLASS MIJ OP?

De masterclass heeft een maximaal aantal deelnemersplaatsen (14 personen), omdat we vooral met elkaar in discussie en zelf aan de slag gaan. Interactie gegarandeerd.

Het laat je anders kijken naar je eigen merk, geeft je handvatten hoe je een merkstrategie in praktijk brengt en kent vier programma-onderdelen:

  • de basics van positioneren: de theorie helder uitgelegd
  • praktische positioneringsmodellen en de merkpiramide
  • inspirerende voorbeeldcases van succesvolle merken
  • zelf aan de slag met eigen positioneringscases

Gegevens

Datum:
28 november 2019
Tijd:
09:00 - 17:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

NIMA
Website:
https://www.nima.nl

Locatie

NIMA Amsterdam
Hogehilweg 16
Amsterdam,1101 CDNederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31206972535
Website:
https://www.nima.nl/