Share
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Congres Dataprotectie & Privacy

12 december 2017 - 09:30 - 18:00

Share

Ondernemers opgelet!
Bereid uw organisatie goed voor op de nieuwe AVG/GDPR en voorkom imagoschade en forse boetes!

Op 25 mei 2018 gaat in Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Welke verscherpte eisen stelt deze nieuwe regelgeving aan uw organisatie?

Verscherpte regelgeving databescherming stelt hogere eisen!
De AVG legt meer accountability bij de huidige verantwoordelijke om de data te verwerken. Dit in combinatie met onder meer een uitgebreidere informatieplicht jegens de betrokkenen en de mogelijkheid voor de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), om in bepaalde gevallen zeer hoge boete op te leggen. De boetes kunnen oplopen tot EUR 20 miljoen! Daarnaast blijft regelgeving op het gebied van datalekken van toepassing en zal deze wet worden vereenvoudigd.

Voorkom datalekken in uw organisatie, maar ook als u data uitwisselt met derden!
Als ondernemer moet u ervoor zorgen dat uw bedrijf meer grip, dat wil zeggen meer controle krijgt en controle houdt op wat er met de persoons-/klantgegevens gebeurt die door uw organisatie worden verwerkt. Immers de consumenten krijgen meer zeggenschap over hun data, zoals het recht om vergeten te worden en dataportabiliteit bij het overstappen naar een andere leverancier. Ook kunnen consumenten laagdrempelig een klacht indienen bij de toezichthouder en inzage vragen in de data die over hen opgeslagen zijn. Toestemming om in te trekken moet net zo gemakkelijk worden als toestemming geven.
Niet alleen dient u binnen uw eigen organisatie de boel op orde te hebben, maar ook de data uitwisseling met andere organisaties.

Kortom, kom naar het congres Dataprotectie & Privacy en hoor:

  • Welke eisen en taken stelt de AVG aan uw organisatie en hoe organiseert u dat?
  • Hoe gaat de AP als toezichthouder handhaven?
  • Hoe creëert u draagvlak bij uw medewerkers?
  • Waar liggen de grote risico’s van datalekken en hoe kunt u dat voorkomen?
  • Meldplicht datalekken: hoe werkt dat in de praktijk?

Hoe ver bent u met de voorbereidingen op deze nieuwe aangescherpte wet- en regelgeving? Hoor van vakexperts wat er precies van u wordt verwacht en leer van de praktijkervaringen van onder andere Sanquin, Gemeente Den Haag en de Autoriteit Persoonsgegevens zelf.

Volledig programma

Schrijf u snel in! Voor ondernemers tot 15 medewerkers geldt er een speciale korting! In plaats van EUR 899,- betaalt u slechts EUR 399,- excl BTW.

Gegevens

Datum:
12 december 2017
Tijd:
09:30 - 18:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.euroforum.nl/juridisch/congres-dataprotectie-privacy/